No mosque here!!

Nou hoor, de neger van Venlo heeft weer geschiedenis geschreven. Nou ja, een voetnootje. Op een podiumpje, een paar blokken van Ground Zero vandaan, nog iets verder dan de voorziene bouwplek van de veelbesproken moskee, heeft Geert Wilders – de redder van het Vrije Westen – duidelijk stelling genomen met zijn “No Mosque here -speech”.

Nou ja speech, een opsomming van heel veel gemeenplaatsen, cliché’s en herhalingen.
Een allegaartje van platitudes en la-di-la.
Werd nu voor dit praatje zo gevreesd?
Kreeg de Mozart van het Binnenhof om dit optreden weer zo verschrikkelijk veel aandacht?
Moesten Rutte en de de rattenkoning van het CDA hier zo moeilijk om doen?
Mijn God Allemachtig, dit land is echt de weg kwijt?
VOC-mentaliteit?
Kom nou toch ?
In de dagen van de handelscompagnieën brachten de Hollanders en Zeeuwen volkeren van de ene kant van de globe naar de andere kant, verdienden er grof geld mee, als we niet in mensen handelden vonden we wel iets anders, perper, nootmuskaat, thee, goud en gestolen gronden.
De vrijheden van toen – Geert mocht er weer eens aan refereren – golden enkel voor hen die zich die vrijheden konden permitteren ( en dat waren er ook in de zogenaamde Gouden Eeuw – echt niet veel.
Geert hangt aan vrijheid,
maar een selectieve vrijheid…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op No mosque here!!

 1. Michiel Groeneveld schreef:

  Conny,
  Je commentaar is een klassiek voorbeeld van de misplaatste morele superioriteit van linksch die Wilders zoveel stemmen bezorgt. Het is m.i. verstandiger om eens inhoudelijk aandacht te besteden aan de bijdrage van het islamisme aan onze samenleving, anders blijft het bij over en weer naar elkaar met stenen gooien, hetgeen resulteert in zinloze steenverplaatsingen aan weerszijde van de kloof.

 2. Gremberghe schreef:

  Lees zijn toespraak Michiel en constateer zelf dat de nieuwe Messias zich er makkelijk vanaf gemaakt heeft. Niettemin is hij er weer in geslaagd om publicitair enorm veel rendement te halen uit iets wat door de pers in brede zin volledig uit zijn context is gerukt, vervolgens toch hype is gebombardeerd en waar de wereld an sich weer geen ruk beter is geworden. En dat heeft echt niets met links, rechts of midden te maken…

 3. Jantje biedermeyer schreef:

  Grappig hoe alles uit zijn context wordt getrokken en aan een soort van overgewaardeerd modernisme wordt gekoppeld. Vroeger waren de joden de pineut en nu de islamieten. Het bereiken van persoonlijke macht door in te haken op negatieve gevoelens in samenlevingen waar de ontevredenheid alom heerst. Hondjes gedrag, vingertje wijzen, terratorium afpissen enz. Zorgen dat het een ander slechter gaat in de overtuiging dat je het zelf dan beter krijgt. Ik weet dat het bijna onmogelijk is om een vergelijkking tussen Wilders en Hitler te maken, maar toch vraag ik mij wel eens af of een Wilders geboren in 40/45 bij het verzet had gezeten of toch echt in een zon smerig gestapo pak zou hebben rondgelopen. Misschien zijn we ondertussen een paar generaties te ver verwijdert om ons nog te realiseren dat ook die bullshit niets goeds gebracht heeft.

 4. Michiel Groeneveld schreef:

  Geachte heer Biedermeijer,
  Hoewel een paar generaties verder heb ik geen enkele herinnering aan aanslagen en moorden die de joden toen pleegden. Ook weet ik uit die tijd niets over vrouwen en homo-haat en dacht ik dat joden destijds gewoon meededen in de samenleving. Wat is in godsnaam een overgewaardeerd modernisme? Kortom, ik begrijp in het geheel niet wat u wil betogen.

Reacties zijn gesloten.