Dubbelgepakt

Ons Zeeuwen moeten op onze tellen passen. Zit het de komende tijd een beetje tegen, dan kunnen we dubbelgepakt worden en zullen we als wingewest der Nederlanden verhoudingsgwijs meer bijdragen aan de rijksschatkist dan we eigenlijk liever zouden doen.

De Zeeuwse premier afzwaaiend, als aller JP, heeft voor zijn heengaan samen met zijn vrinden in het kabinet bedacht Mark Rutte nog even van dienst te zijn door alvast 3,2 miljard aan bezuinigingen op te leggen aan land en burgers. Een voorschotje op de 18 miljard euro die Rutte nog denkt te moeten gaan korten. Balkenende heeft voor een makkelijke weg gekozen door alle bekeuringen in 2011, niet alleen verkeersboetes, maar alle bekeuringen met ministens tien procent te verhogen.
De dronkeman die straks op straat gesignaleerd wordt betaald volgend jaar bijna 70 euro om zijn kronkelend pad te gaan. Nu 60 euro. De gauwdief die betrapt wordt dokt nu een boete van 150 euri, straks 173. Openbare vuilspuiters moeten straks voor hun verfkunst 104 euro betalen nu 90 euro. Als de hond niet aangelijnd een drol draait op een verboden plek komt dat de eigenaar, mist gesnapt, straks op 288 euro te staan, nu nog 250. En alle verkeersboetes samen – die overigens twee jaar terug ook al eens met 20 procent werden verhoogd – gaan de rijksrekenmeesters ook nog eens 50 miljoen extra opleveren. En zo worden de burgers weer diegenen die de crisis betalen.
En binnen ons burgerbestel doen wij Zeeuwen nog een extra duitje in het zakje. O ja en waarom?
Nou, simpelweg, omdat het Zeeuwse politiekorps het beste presteert, het beste doet wat Den Haag hen gebied te doen. Zo veel bonnen schrijven? Huh, dan doen wij er nog een schepje bovenop…who cares? Laat ons maar weer eens lekker een dagje op stap met de laserguns.
En zo zijn ons Zeeuwen weer de pee…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Dubbelgepakt

  1. Joeri schreef:

    Dubbel gepakt? Of je zuipt niet als je nog moet rijden en houd je aan de snelheid. Dat kan natuurlijk ook.

  2. Gremberghe schreef:

    Joeri jongen, we worden gepakt omdat het demissionaire kabinet zomaar alle boetes even duurder maakt, we worden in Zeeland dubbel gepakt, omdat hier de politie – als braafste jongetje van de klas – extra z’n best doet en verhoudingsgewijs meer bonnen uitschrijft in deze prachtprovincie dan elders…

Reacties zijn gesloten.