ROC hoofdkantoor

Nee, weet je wat je moet doen. Je moet gewoon schrijven dat het over een jaar of wat gedaan is met het ROC Westerschelde. Dat moet je doen. Dat kreeg ik dik een maand geleden voor mijn voeten geworpen en ja, als een echt vox populi, doe ik dan wat mee gevraagd wordt. Ik schrijf dat het ROC in zijn sterfjaar is aanbeland.
www.gremberghe.nl/2010/08/sterfjaar-roc-westerschelde/
Vervolgens krijg je van mensen in kostuum te horen dat dat overdreven is, dat er onderhandelingen gevoerd worden over van alles en nog wat en dat een fusie van de ROC’s in Zeeland wel eens een redding in plaats van een ramp zou kunnen betekenen en meer van zulks. En wat lees je dan, een paar weken terug en de voorbije week weer, dat de bestuurders zich sterk maken voor de bestuurszetel van het gefuseerde ROC in Terneuzen.

En Barbé roept het en wat van die Dow-mensen (dus ROC mensen) en Lonink roept het. Terneuzen hoofdkantoor!!! Terneuzen, hoofdkantoor!!!.
Wat ik zeg: da’s belangrijk. Ontzettend. Dat straks die directeur of raad van bestuur in Terneuzen kantoor houdt, dat heeft wel een beetje uitstraling hoor. reken maar van yes.
Dat de opleidingen uit Terneuzen en de regio verdwijnen ( op techniek en zorg na wellicht) is peanuts, pinda’s, nootjes.
Nee die hoofdzetel, die moeten we houden.
En volgens Jan Lonink is de kans groot dat dit ook lukt (de RvB van de ROC’s denkt er anders over, maar alla) als de burgemeester van Terneuzen zegt dat alles goed komt, dan zegt-ie dat ook…_

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.