De Hedwige en de Akkoorden

De Telegraaf meldde hedenvandaag als eerste dat het nieuwe Kabinet Rutte-Verhagen I van plan is opnieuw met de Vlamingen in de slag te gaan om te bezien of er een alternatief gevonden kan worden voor de ontpoldering van de Hedwigepolder. Met dit opzetje hopen de onderhandelaars de CDA-dissident Ad Koppejan – die lang streed tegen de voorgestelde ontpoldering – te kunnen paaien zodat hij zich alsnog achter de uitgangspunten van het VVD-CDA-PVV-kabinet schaart.

Ik sluit niet uit dat Koppejan het voorstel slikt, omdat hij dan weer de held van Zeeland kan gaan spelen, de man die de dijken dichthield, die het polderland niet aan de zee, aan de natuur teruggaf, maar weer aan de boeren.
Met een dergelijk douceurtje zou het CDA een deel van het verloren electoraat in Zeeland wel weer terug weten te winnen is de veronderstelling in CDA-hoek. Ik vraag me in gewisse af of de anti-ontpolderaars deze truc zullen pruimen.
Rutte en Co denken de Vlamingen ervan te kunnen overtuigen dat alternatieven, zoals het afplaggen van schorren voorgesteld door het waterschap, binnen het Scheldebekken voor extra waterbergingscapaciteit kunnen zorgen.
Tja, weer onderzoeken.
Weer even uitstel, weer even hoop,
maar Magda de Feijter van de anti-ontpolderingsclub liep daar donderdag vooralsnog niet hard mee weg.
Op zich begrijpelijk….

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , . Bookmark de permalink.