Jaap Sala weg

Het heeft even geduurd, maar het is er toch van gekomen.
De boodschap hing al even in de lucht, het zinderde. Donderdagavond in Terneuzen werd er nog over gedold na de raad. Als Jaap Sala bekend moet maken dat-ie vertrekt, dan meldt-ie dat pas op 31 december zei een ervaren politieker uit de buurgemeente.
Hij had het mis. Jaap Sala liet gisteren weten dat voor hem op 1 juli 2011 een nieuwe toekomst begint.

Dat betekent overigens wel dat Sala nog een klein jaar raadsvoorzitter in Sluis blijft.
Als-ie er volgende zomer mee ophoudt heeft hij acht jaar Sluis gediend. Dat is langer dan menigeen in de roerige gemeente voor mogelijk heeft gehouden.
Jaap Sala, een PvdA-man, begon zijn bestuurlijke loopbaan als wethouder van Hellevoetsluis.Vervolgens was hij sinds 1987 burgemeester van Brielle en vanaf 1997 burgemeester van Wageningen, waar hij in 2002 wegens een verstoorde relatie (na de Volkert van der G-perikelen) met de gemeenteraad vertrok.
Vorig jaar leek ook in West-Zeeuws-Vlaanderen Jaap Sala alleen te komen staan. Een actie van ondernemers uit de regio tegen zijn herbenoeming belandde zeer tegen zijn zin tot bij Commissaris van de Koningin Karla Peijs. Die besluit hem tot voor te dragen voor herbenoeming maar bood Sala zelf ruimte voor voortijdige pensionering, hetgeen dus geschieden zal…

Inmiddels heeft Jaap Sala in stilte de provincie verlaten.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , . Bookmark de permalink.