Zeeland interessant anders?

Het is allemaal geregeld. Komen er kerncentrales bij in Nederland, dan verrijzen ze in Zeeland. Dat staat vast.

Lees het Zeeuwse Positiepapier, een document dat vanuit Middelburg richter formateurs en parlement is gestuurd en waarmee straks de Zeeuwse lobbyist de boer mee op mag, er maar een keer op na en U zult het zien. Provinciebestuur, maar ook alle colleges van B en W van de Zeeuwse gemeenten en het db van het waterschap Scheldestromen io hebben zich in het document gecommitteerd aan de verwezenlijking van wat heet “de nucleaire cluster”. Zouden de Zeeuwse raadsfracties weten dat die collegeleden zich zondermeer achetr allerhande ontwikkelingen geschaard hebben? Niet alleen op nucleiar gebied, maar ook op het vlak van economie, haven en duurzaamheidsidioterie staan er in het positiepapier zaken waarvan ik weet dat daarover in gemeenteraden zeer verschillend gedacht wordt.
Maar ja, zoals zo vaak denken Frisse Harry, Karla en Marten daar in de abdij dat ze ook wel het denkwerk voor die lagere overheden erbij kunnen doen, dat maakt alles zoveel makkelijker. Zo gaat dat in “Zeeland echt waar”.
Gooi bovendien tussen dat denkwerk van onze GS-leden nog wat kreten van prominenten en je hebt een positiepapier.
Maar daarmee ga je Markje Rutte, Geert Wilders en Verhagen echt niet wijzer maken dat Zeeland interressant anders is…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.