SnowBase

Dit najaar wordt hopelijk duidelijk wat er gebeuren gaat met het skihalcomplex Snowbase aan de zuidelijke stadsrand van Terneuzen. Volgens gemeentebestuurders zouden de winkels onder de skihelling mogelijk deze winter worden ingevuld, maar ja, dat zei een vorige CDA-wethouder al eens eerder en daar kwam ook niets van terecht. Voor de exploitatie van de hal werd geen vergunning verleend aan de vorige uitbaatster omdat het Bureau Bibob de gemeente van een negatief advies voorzag. Dezelfde dame voert nu evenwel zonder dat er iets over gezegd is de scepter in een maritiem bezoekerscentrum in Terneuzen, dat grootdeels op subsidie draait. Wat voor waarde heeft zo’n advies dan denk je dan. Hoe het ook zij, de nieuwe exploitant zou opnieuw een horecavergunning aanvragen, deed dat, maar beschikt – ondanks de blabla van bestuurders – nog steeds niet over die vergunning. Neemt niet weg dat de zaak gewoon doordraait. En dan is er nog de relatie van de hal met Checkpointbaas Meddy Willemsen. Het complex zou gebouwd zijn met gelden die met drugshandel verdiend zou zijn, dientengevolge ligt er beslag op het onroerende goed. Gaat justitie vele miljoenen van Willemsen terugvorderen? God knows, het is in Middelburg angstvallig stil. Eerst maar ’s het hoger beroep afwachten. Dat kan overigens ook nog even duren.

Tussentijds ligt Snowbase in een polderlandschap waar de tijd lijkt stil te staan. De infrastructuur rond het centrum is niet afgemaakt, de winkels zijn er nog niet en bij het centrum liggen grote hopen grond onkruid te kweken. Binnen spelen mid-zomer kinderen op de snowboards en lange latten, treffen zakenlieden elkaar in het witte centrum van Zeeuws-Vlaanderen en vragen passanten zich af hoe het verder moet met de mooie, maar toch wat treurige, voorziening.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kCYx6L5mUp4[/youtube]

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken, Uncategorized met de tags , . Bookmark de permalink.