Actie verontruste CDA’ers

De Here zij gezegend, ze bestaan nog; CDA’ers die gaan en staan voor principes. Die niet zomaar achter de rattenvanger Maxime Verhagen aanlopen, maar die meer dan grote aarzelingen hebben om met PVV van Wilders en VVD in zee te gaan, omdat ze vrezen dat de christen-democratie dan wel eens teloor zou kunnen gaan.
“Wij staan voor onze grondrechten, ” melden verontruste CDA’ers op de gelijknamige site (met .org erachter)

“Wij, leden van het Christen Democratisch Appèl, staan pal voor onze grondrechten. Daarom spreken wij ons uit tegen een regeringssamenwerking, ook in de huidige gedoogconstructie, van onze partij met de Partij voor de Vrijheid. In haar politieke uitingen en verkiezingsprogramma tornt de PVV aan verschillende van onze grondrechten, met name het recht op gelijke behandeling en het recht onze levensovertuiging vrij te belijden. De PVV stigmatiseert een aanzienlijke minderheid van onze bevolking, maakt deze tot zondebok voor vrijwel alle problemen van onze samenleving. Zo bedreigt de PVV niet alleen de vrijheden van moslims, maar ook de beginselen van onze rechtsstaat en daarmee de vrijheid van ons allen.

We erkennen het belang van een open oor voor de zorgen van al diegenen die hun steun aan de PVV hebben gegeven. En we erkennen dat het geven van gedoogsteun door een partij anders is dan volledige participatie in een kabinet. Maar het baart ons grote zorgen dat een partij die fundamentele vrijheden en grondrechten van mensen ter discussie stelt de facto meeschrijft aan een regeerakkoord. Regeringssamenwerking, ook in deze vorm, met de PVV draagt bij aan de acceptatie van een gedachtegoed dat een bedreiging vormt voor onze democratische samenleving. De mogelijkheid om via regeringsdeelname een deel van ons verkiezingsprogramma te realiseren is ons wat waard. Maar het behouden van de fundamentele waarden van onze democratie is vele malen meer waard. Juist het CDA moet staan voor de vrijheidsrechten van alle Nederlanders. Daarom voelen wij ons genoodzaakt ons publiekelijk uit te spreken tegen een regeringssamenwerking met de PVV.”

Dat is duidelijk taal van leden van een club die normaal graag de wolligheid koestert. Of het veel zal uithalen durf ik te betwijfelen, maar goed, enkele tientallen CDA’ers van verschillend statuur hebben zich al achter het manifest geschaard. Oud-burgemeester Ron Barbé van Terneuzen is er weliswaar niet bij. Die vindt dat de verontrusten maar tot het CDA-congres moeten wachten om hun ongenoegen kenbaar te maken. Hij meent dat deze lieden de onderhandelingen voor een nieuw kabinet frustreren. Had Barbé toch een beetje minder PVV-minded ingeschat..

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken, Uncategorized met de tags , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Actie verontruste CDA’ers

  1. Pingback: PartijPolitiekNieuws.nl

Reacties zijn gesloten.