Checkpointbesluit

Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen mag opnieuw een besluit gaan nemen over het intrekken van de gedoogvergunning van de Checkpoint-exploint Willemsen. Dat heeft de bestuursrechter in Middelburg verordonneert in een vonnis. Volgens de bestuursrechter heeft Lonink ten onrechte bezwaren van Chess BV, het bedrijf achter Checkpoint, tegen het intrekken van de gedoogverklaring niet behandeld. Dat Lonink moedermaatschappij Chess vereenzelfdigde met Willemsen, de grootaandeelhouder van Chess, was volgens de rechter een verkeerde inschatting. Persoon en rechtspersoon zijn per definitie twee entiteiten.
Met deze uitspraak blijft de gemeente Terneuzen – imaogotechnisch – schade oplopen, want ook dit weer blijkt dat er procedurefouten zijn gemaakt met verstrekkende gevolgen. Met de daadwerkelijke sluiting van Checkpoint na de overtredingen van de AHOJ-G-criteria (een te grote voorraad in huis) mag dan formeel juist zijn opgetreden, met het bestuurlijke-procedurele akkefietje rond de bezwaarbehandeling komt er weer een smetje op het al zo – door de Checkpointadvocaten, maar ook rechters en OM – besmeurde Terneuzense blazoen.
In dit blog heb ik al eerder gewag gemaakt van het feit dat de Checkpointzaak Terneuzen nog jarenlang zal achtervolgen. Of het nu terecht is of niet. Met het hoger beroep zullen de beerputjes weermaals opengaan en wat voor reuk daaruit komen zal valt nu al redelijk te voorspellen…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.