Fans

Het is zonde dat de Schotten van kunstenaar Peter Howson niet meedoen aan de WK. Aardige jongens, die Schotse fans. Weten wat het is om te verliezen en altijd blijven ze de ploeg, of het nu de nationale is of Rangers of Celtic, steunen. Althans in het stadion. Er buiten wil het nog wel eens anders lopen. Ooit heb ik nog eens een kluit Rangersfan het Central Station zien schoonvegen en dat ging in een rapper tempo dan de beste schoonmaakpleog, alhoewel dat er al vegend nogal wat sneuvelde.
Maar goed, Howson (1958) en momenteel een van de betere Britse schilders, heeft de ziel van deze door en door goede jongens pakkend weten vastleggen in verschillende van zijn werken. Ik vind dat “the Patriots” nog altijd een boeiend stuk om naar te kijken. Het hing jarenlang in Glasgow, maar of het daar nog te zien is weet ik niet. Howson verkoopt de laatste jaren goed en veel van zijn vroegere werken (dit is van 1991) zijn inmiddels verkast naar het verre US of A.

Het tweede werk heet simpelweg “Just another bloody sunday”. Voor de voetballiefhebbers dus..

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in GINDER; Nationale en internationale zaken. Bookmark de permalink.

3 reacties op Fans

 1. Aschwin schreef:

  Altijd van die mooie krachtige mannen in zijn werk. Topstuk in deze:

  http://bit.ly/bYJfn3

  • gremberghe schreef:

   Ja, mij bevalt zijn werk ook wel, alleen je moet er tegenover staan. Echt zien, een plaatje of foto mist de kracht die ervan uit gaat.

 2. Aschwin schreef:

  Tja, dat moet dan later nog maar eens gebeuren. Er valt nog zo veel te zien. Ik kan niet kiezen…!

Reacties zijn gesloten.