Skellern@herdenken

Peter Skellern (63) zong in 1972 zijn You’re a lady de hitlijsten in. Een liefdesliedje gezongen met hese stem, Skellern zelf achter de piano en het koor Congregation op de achtergrond. De academisch geschoolde zanger-componist zou in de lage landen nimmer meer hits scoren, maar in Engeland wel. Een stuk of drie. Love is the Sweetest Thing, dat hij in 1978 opnam met de mijnwerkersband the Grimethorpe Colliery Band, werd zelfs onderscheiden met het beste Middle of the Road-nummer van dat jaar.
Eigenlijk was die onderscheiding min of meer een belediging voor Skellern die verre van middle of the road was. Hij componeerde en vertolkte Big bandmuziek, musicals, schreef filmmuziek (voor bv Blade Runner), cabaret en zelfs koormuziek voor het BBC-programma Songs of Praise. Skellern was en is van alle markten thuis.
Nu de herdenkingsdagen naderen plaats ik een gepaste Skellern-compositie op dit blog.
Een nummer dat alle gevallenen eert.
Een lied van waarde.
“Rest in peace and rise in glory”

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in ECHO ; Geluiden van toen met tekst van nu.. Bookmark de permalink.