Rampspoed

Terwijl een olievlek zo groot als Zeeland langzaam richting Golfkuststaten klotst en de Amerikaanse autoriteiten maar niet bij machte zijn om de drijvende drab en lichtere brandstoffen op te ruimen wordt president Obama met nieuwe rampspoed bedreigd. Vanuit rechtse hoek is het zwartmaken, het geroddel en de achterklap in alle hevigheid losgebarsten nu de National Enquirer, het nationale Amerikaanse roddelblad, onthuld heeft dat Barack Obama met een zeer schone medewerkster een affaire heeft gehad.
De Amerikaanse president wordt er van beschuldigd in 2004 een nacht in een hotel te hebben doorgebracht met Vera Baker. Baker werkte destijds als campagnemedewerker voor hem.
Volgens het blad bieden rechtse autoriteiten een miljoen dollar voor iedereen die kan onthullen dat Obama in het verleden zijn vrouw heeft bedrogen. Een chauffeur van een limousine heeft verteld dat hij de 35-jarige Baker in 2004 naar een hotel bracht waar Obama verbleef. De affaire zou nog steeds gaande zijn. Michelle Obama zou er in 2004 vanwege de ‘intieme band tussen de president en de medewerker’ op hebben aangedrongen dat Baker uit het campagneteam zou worden gezet, hoewel ze miljoenen dollars voor de senator binnenhaalde. Baker ging toen in het Caribisch gebied werken. Zelf heeft Baker de geruchten van een affaire altijd ontkend.
Of er iets van het verhaal klopt is de vraag. Feit is wel dat Obama met de olievloed (inmiddels Obama’s Katrina genoemd) dit soort verdachtmakingen niet kan gebruiken.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in GINDER; Nationale en internationale zaken. Bookmark de permalink.