Realiteitszin

De PZC had Femke Halsema op visite. Helaas bijkans een uur lang. Ik was verbaasd over haar gebrek aan realiteitszin en haar gebrek aan kennis over Zeeland. Deze provincie zal als het aan Halsema en consorten gaat ook bij een verdere bestuurlijke opschaling haar eigenheid bewaren en wat is die eigenheid dan. Juist, Zeeland is een blauwe oase. Jaja, een prachtgebied voor windmolens. En de eigen gedeputeerde, die zo goed bezig is, Harmen Wiersma (was ’t niet Marten) die zich sterk maakt voor een groene economie en getijdenenergie.

Hallo, hallo. Getijdenenergie? In een niet zo ver verleden moest ik een vorig gedeputeerde die met getijdenenergie bezig was begeleiden op een zelfgeinitieerde reis naar de grens van Normandie en Bretagne voor een bezoek aan de centrale van de Rance. In Zeeland werden er vervolgens wat proeven uitgehaald en Delta, het machtige delta, bleek helemaal geen zin te hebben in getijdenenergie. Zal er ook nu vooreerts niet van komen. En die groene economie. Die was vroeger, toen de boeren Zeeland nog runden, echt groen. Nu wordt veel energie gestoken in een biopark dat niet van de grond wil komen. Alleen was glastuinbouw blijkt economisch nog enigszins rendabel te maken te zijn. Als dat de economie is die Femke ons in de toekomst wil schenken, dan zal de krimp in Zeeland waarlijk fors gaan doorzetten. Groen Links heeft weinig op met deze regio. Het is komend vanuit de Randstad prachtig. Jaja, rust en ruimte vanuit de perceptie van een stadsmens.

Pas voor dat soort denkbeelden op. Voor je het weet maakt dit soort lieden van Zeeland een groot nationaal park…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Realiteitszin

  1. Pingback: PartijPolitiekNieuws.nl

Reacties zijn gesloten.