Zeeland blijft ook zonder Koppejan

Ad Koppejan, de enige Zeeuwse parlementariër op een verkiesbare plaats, heeft ruim 1400 mensen voor zijn karretje weten spannen. Als een rattenvanger van Hamelen blaast Koppejan het lied dat Zeeland moet blijven en een heel dorp hobbelt achter ‘m aan, zonder ook maar enig moment van bezinning. Wat wie doekt Zeeland dan op? GroenLinks? Omdat die partij onlangs aandrong op een vergroting van het Zeews landsdeel. De links-liberalen van Pechtold? Ach… Of Rita Verdonk d’r TON?
Zouden die partijen een meerderheid kunnen vormen in de Kamer, nee toch.
Zeeland staat niet op de tocht,
voorlopig althans niet
en Ad heeft -na het Hedwige-debacle – een nieuw speeltje.
Een issue.
Kom mensen, denken na.
Net als de ruim honderd mensen, die kortelings mijn blog Zeeland Blijft, hebben gelezen.
Er zat zelfs een Kamerlid bij,
Ad wellicht zelf?

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.