Paus

In Engeland en Rome is behoorlijk wat ophef ontstaan over een verslag van een brainstormsessie van ambtenaren en bestuurders over het bezoek van Paus Benedictus aan Engeland in september van dit jaar. De deelnemers aan de sessie hadden gedacht de Paus een homohuwelijk te laten sluiten, een campagne voor een condoom te laten lanceren en enkele bisschoppen de laan uit te laten sturen in verband met de vele (verzwegen) misbruikgevallen in de kerk.
Natuurlijk waren de voorstellen niet serieus, maar ze bereikten wel de bestuurlijke (Labour) top, die er kostelijk om moest lachten, totdat the Sunday Telegraph er over berichtte. Toen verging de Britse regering het lachen en moest er in allerijl excuses gemaakt worden aan het Vaticaan.
OchGotteGot. Den ik dan. Eerst hardop denken wat er alom gedacht wordt en dan zeggen dat hebben we nooit gedacht.
Om een voorbeeld te stellen zouden de Britten moeten doen waarvoor ze zich nu verontschuldigen.
De Duitse Paus zou aan aanzien winnen als hij geen excuus zou eisen, maar zou vragen om – op zijn minst – een der voorgestelde programmaonderdelen toch in het bezoek op te nemen.
Het zou ‘m sieren.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in GINDER; Nationale en internationale zaken. Bookmark de permalink.