Van Himme

Het is frappant om te zien hoeveel mensen benieuwd zijn naar het leven van André van Himme.
Wekelijks zijn er enkele mensen die via mijn blog proberen nieuwe feiten over het voormalig GroenLinks-raadslid uit Terneuzen te achterhalen. Verschijnt er in het Zeeuwse halfformaat of in de Brabantse kopie met eigen titel een artikel over coffeeshop Checkpoint of het Terneuzense gedoogbeleid dan reageren de gebruikelijke reaguurders over vermeende zwartgeldstromen, geritsel en gerommel tot op het hoogste niveau en dan valt ook met regelmaat de naam van Van Himme, rond de eeuwwisseling de adviseur en woordvoerder van Meddie Willemsen, uitbater van cafe en coffeeshop.
Van Himme zou de uitbater aan zijn lucratieve business hebben geholpen en vervolgens – met zijn zakken vol geld – zijn uitgeweken naar het warme Florida. Hij zou dit en hij zou dat.
Dat André van Himme westwaarts is getrokken is juist.
Dat hij wat eigen middelen heeft meegenomen is ook correct, maar voor zover ik begrepen heb kwamen die niet voort uit de Checkpointbeslommeringen, maar uit familiekring.
De voormalige sociale raadsman, vatenzoeker en luis in de pels van Barbé en Ockeloen, stamt van over de grens, uit de contreien van Wachtebeke, waar het geslacht Van Himme behoorlijke grondposities in nam en nog neemt, vooral met kwekerijen.
Van Himme stak vervolgens delen van zijn erfenis in een eigen bedrijf Van Himme Enterprises LLC dat geregistreerd staat in Miami en gerund wordt door ene Stewart A. Merkin, die een reeks van bedrijfjes (vooral in onroerendgoed) draaiende houdt. Van Himme zelf zou een pand bewonen in Harbour Isles in North Palm Beach, ten noorden van Miami.
André zal daar vast wel geruimte tijd hebben rondgehangen, zijn Harley Davidson hebben opgepoetst, wisten journalisten uit de streek. Allemaal leuk en aardig. Ik gooi er nog maar ’s iets bovenop om de mythe te vergroten. Die huizen in dat gebuurteke doen op de ingestorte markt in Florida toch nog zo’n kleine vier miljoen dollar. Het is maar een weet.
En een ander weetje is dat Van Himme eigenlijk al geruime tijd gewoon in Dishoek woont.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.