Zeeland blijft

Het enige (na 9 juni) Zeeuwse kamerlid Ad Koppejan is met het oog op de landelijke verkiezingen een campagne begonnen om Zeeland te redden. Het is overigens maar de vraag of de provincie als entiteit bedreigd wordt, maar goed, Koppejan heeft een mooi middeltje gevonden om – nu rampspoed dreigt – mensen aan zich te binden. Het is allemaal een beetje doorzichtig, maar alla, er zullen weer genoeg Zeeuwen instinken.
Wat schrijft Ad op de speciale -onder CDA-auspiciën opgetrokken webstite..
“Zeeland blijft. Dat lijkt vanzelfsprekend. Maar er zijn (is) in Den Haag een aantal partijen dat pleit voor minder of zelfs helemaal geen provincies. TON, D66, SGP en GroenLinks (ondanks een pleidooi van de Zeeuwse Statenfractie!) willen provincies. samenvoegen. Dat zou kunnen betekenen dat de provincie Zeeland verdwijnt. Ik vind dat je daarmee de identiteit, de cultuur en het bestuur van Zeeland te kort doet. Iedereen in Den Haag moet het weten: handen af van onze provincie! Teken de petitie voor het voortbestaan van de Provincie Zeeland en vraag ook andere Zeeuwen dit te doen.
Ad Koppejan “.
Ik roep u op deze petitie niet te tekenen.
De voorbije week stelde de hoedster van de Zeeuwse eigenheid, mevrouw Peijs nog, niet te willen denken aan het eventueel opschalen van het provinciaal domein zoals GroenLinks in een bizarre hersenoefening gemeend had te moeten nastreven. Peijs zei dat alleen al denken aan een opschaling het tegenovergestelde tot resultaat zou kunnen hebben.
Peijs redenering volgend zou dit dus ook het geval kunnen zijn voor deze CDA-oprisping. Alleen al denken aan het opdoeken van Zeeland zou het tegenovergestelde tot gevolg kunnen hebben. Krijgen de GroenLinksers alsnog hun gelijk.
Kijk dat de Commissie Kalden voorstellen gedaan heeft om in Nederland bestuurlijk verder op te schalen wil nog niet zeggen dat dit een-twee-drie gebeuren zal. Concrete voorstellen zijn er nog nergens neergelegd.
Koppejans actie is niets meer dan een goedkope verkiezingsstunt om niet CDA’ers aan ‘m te binden.
Trap er niet in, trap er tegen!
Zie ook de blogbijdrage Stembiljetverbranding.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Zeeland blijft

  1. T.Plas schreef:

    Ik vind al die ‘politici’die denken dat ze zich moeten profileren in de bestuurlijke veranderingen maar eens hun eigenlijke werk moeten doen. De historische provincien moeten uiteraard behouden blijven. Politici moeten zorgen dat de financiele crises worden opgelost, niet meer, niet minder. Pechtold is sowieso een gevaar voor de samenleving! En Verdonk is bij mij ook ‘weg vom Fenster’.

Reacties zijn gesloten.