Videogame?

De Amerikaanse regering, ja die van de goddelijke Obama, vindt dat Wikileaks een bedreiging vormt voor het Amerikaanse leger. Het Pentagon wil nadrukkelijk van deze luis in de pels af. Wikileaks is de website waar mensen anoniem vertrouwelijke documenten uploaden om zodoende misstanden aan de kaak te stellen. Deze klokkenluiderssite pakte ook vandaag weer uit met een film waarop een Apache-bemanning burgers onder vuur neemt alsof het een videogame betreft. Het incident vond plaats in 2007 in Irak. Bij de schietpartij kwamen 12 mensen om het leven. Legerwoordvoerders ontkennen nog steeds dat de Apache-bemanning enige blaam treft. Maar niet meer voor lang. Het filmpje raast inmiddels de wereld over… Voor de goede orde, de beelden zijn schokkend, bijgaande commentaren echter nog meer…
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=5rXPrfnU3G0&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1]

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in GINDER; Nationale en internationale zaken. Bookmark de permalink.