Snowbase

Volgens de PZC laten Burgemeester en wethouders van Terneuzen momenteel adviseurs onderzoeken welke gevolgen de uitspraak van de rechtbank in Middelburg over coffeeshop Checkpoint heeft voor de horecavergunning voor skihal Snowbase. Of zo’n onderzoek in dit stadium wijs is valt te betwijfelen. Op dit moment is nog lang niet te overzien wat justitie en de belastingdienst nog van Willemsen en Co willen toucheren en hoe ze dat denken te moeten doen. Tussentijds ligt er nog steeds een beslag op het skihalcomplex. Lekker is dat niet, het remt de bedrijfsvoering van het sportcomplex en maakt de invulling van het complex met nieuwe winkels extra moeilijk. Jamaar ja, er zit toch crimineel geld in roept de goegemeente vervolgens. O ja, hoeveel en waar dan precies en is het wel crimineel geld, wie bepaalt dat? Het zijn allemaal van die vraagjes waarop voorzichtig antwoord moet worden gevonden, maar die zoektocht dient in mijn ogen de gemeente niet te maken. Dat is zaak van de aanklagers in Middelburg.
Dat Terneuzen nog geen horecavergunning heeft verstrekt aan de nieuwe uitbater is op zich ook vreemd. Is die niet door de Bibob-toetsing net zoals de eerste uitbaatster, die nu wel goed genoeg bevonden is om het Portaal van Vlaanderen te managen. Volgens mij had de dame in kwestie – die niets op haar kerfstok heeft – zondermeer een vergunning gegund kunnen worden. Net als overigens de huidige uitbater, die ook geen criminele achtergrond heeft, tenzij het werken als accountant voor Willemsen zijn bedrijven hem direct een verkeerde achtergrond geeft.
Terneuzen doet er goed aan om eerst justitie het hele spel uit te laten spelen en doet er goed aan om zelf in de bestuursrechtelijke procedure tegen Checkpoint fatsoenlijk voor de dag te komen. Dat moet eind mei gebeuren. En de horeca-exploitant van Snowbase , die wordt al twee jaar aan het lijntje egehouden, wellicht kan een voorlopige vergunning uitkomst bieden.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.