Sandy

Voor Cees die een beetje down is, voor Flip die de grootste Richard Thompsonfan is ter wereld en voor al die mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, maar die vooral ook van eerlijke, gepassioneerde folkmuziek houden. Sandy Denny (overleden in 1978 na een hersenbloeding) was een kleine dame met een grote stem die in die zeventiger jaren de Engelse folkscene nieuwe imulsen gaf. Ze droeg haar steentje bij aan the Strawbs en Fairport Convention en met haar eigen Fotheringay. Sandy Denny had een stem als een klok, kon op het podium mensen in vervoering brengen, maar had de pech zelf een weinig gelukkig leven te hebben.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=YpsVreex8Fg&hl=nl_NL&fs=1&]
On my way werd in 1968/1969 opgenomen door Denny en the Strawbs in Denemarken.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in ECHO ; Geluiden van toen met tekst van nu.. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Sandy

  1. Flip schreef:

    DankjeGrem! I owe you one

Reacties zijn gesloten.