Onderwijs

TERNEUZEN – Zou het een iets met het andere te maken kunnen hebben? Ik denk het haast. Vorig jaar zet Toine Huijsmans een punt achter zijn loopbaan bij het ROC Westerschelde, afgelopen maand kwam de taskforce Onderwijs van Ed ‘d Hondt met de bevindingen dat de positie van de HZ verstevigd moet worden, dat het Rooseveltcollege een echte universiteit moet worden en dat de ROC’s in Zeeland beter verder kunnen onder een noemer. Deze week wordt na 11 elf jaar Edwin van den Hooven uitgerangeerd als algemeen directeur van scholengemeenschap De Rede in Terneuzen (dagen na een slecht rapport voor het VWO) en dit weekeind meldden de kranten het vertrek van Zeldenrustleider Titus Frankenmöller. Als je dan ook nog eens beseft dat in Hulst op het Reynaertcollege vorig jaar de rector zijn plaats afstond voor een interim, dan mag daaruit verondersteld worden dat het voorgezet onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen zwaar onder druk staat. Dalende leerlingenaantallen blijven voorlopig in het verschiet liggen, onderwijskundig en bestuurlijk Zeeuws-Vlaanderen zal rap aan de bak moeten om het onderwijspeil – en opleidingen voor de toekomst zoveel mogelijk veilig te stellen. Ik hoor de klokken en het zijn geen paasklokken…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

2 reacties op Onderwijs

  1. Mirre schreef:

    De inwoners van Zeeuws Vlaanderen doen er verstandig aan zich op Belgie te richten wat betreft het middelbaar beroeps onderwijs.

  2. Tom schreef:

    @ Mirre: Makkelijk gezegd, maar ondanks dat de BeNeLux al meer dan 50 jaar bestaat kan een Belgisch diploma in Nederland en vice versa nog steeds een belemmering zijn bij het vinden van een baan.

Reacties zijn gesloten.