Impuls Zeeland

Hulst gaat verder met Impuls. Het stond op een lokale website als iets vanzelfsprekends. Toch merkte ik afgelopen donderdag dat alleen de veelkleurencoalitie in Hulst het voorstel van het college om 1 euro per Hulstenaar uit te trekken dit jaar voor Economische Impuls Zeeland door de kleinst mogelijke meerderheid werd gesteund. De tienkoppige oppositie vond de jaardonatie ‘weggegooid geld’. Raadslid Ronnie Roctus van Algemeen Belang Groot Hulst, de grootste Hulster partij en bepaald geen ondernemersonvriendelijke club, vond dat Impuls tot nu toe voor Hulst ‘van generlei waarde is geweest’.
Een harde constatering, die ik ook elders in de regio al heb vernomen.
Impuls wordt door meerderheidscolleges gedoogd onder het motto “Misschien hebben we ze nog ’s nodig”.
Als dat zo werkt, dan zit er wezenlijk iets verkeerd tussen de gemeenten, provincie en Impuls.
Ik kan me nog herinneren waarom in de jaren 2006/2007 zo hard aan de totstandkoming van de Zeeuwse ontwikkelingsmaatschappij werd getrokken. In het Brabantse hadden Rewin-mensen laten zien dat een actieve houding naar het bedrijfsleven toe ontzettend veel voordelen kan hebben. Als overheden, onderwijs en ondernemers echt iets willen, dan kan een ontwikkelingsmaatschappij als intermediair echt een meerwaarde hebben als animator, stimulator en facilitator.
Impuls Zeeland (wat gaat er in een naam schuil) als gangmaker voor de provinciale economie, ook al, omdat Zeeland Seaports al jaren die ontwikkelingsrol niet naar behoren oppakt. Dat was de leidende gedachte om de club in 2007 op te richten.
Sinds de oprichting is er door de Impuls mensen veel gepraat, is er medewerking verleend aan heel wat nota’s en onderzoeken (ook wel praatstukken genoemd), maar is er niet erg veel concreets van de grodn gekomen.
Zeker, ook Impuls heeft de tijd niet mee.
De economische crisis laat zijn sporen achter.
Ook in Zeeland.
Maar toch.
Impuls roept zelf ook na 2010 te zullen bouwen aan de economie van Zeeland.
Ik ben benieuwd.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

2 reacties op Impuls Zeeland

  1. Ron schreef:

    Volgens mij was Progressief Hulst VOOR voortzetting subsidie, alleen wilden zij prestatieafspraken maken.

Reacties zijn gesloten.