Housing ambassador

Mensen die in de gemeente Sluis een oudere woning met gebreken willen kopen kunnen sinds kort een beroep doen op de gemeentelijke woonconsulent. Deze “housing ambassador”stelt, indien gewenst kosteloos een advies op voor de potentiële woningkopers, waarin inzichtelijk wordt gemaakt wat er aan de woning verbeterd dient te worden en wat dit gaat kosten. Woningen in de prijsklasse tot 160.000 euro komen voor zo’n gratis keuring in aanmerking.
Op zich een aardig initiatief van Sluis, maar of hiermee de problematiek van de slechte woningvoorraad in de regio getackled kan worden is een tweede. Kortgeleden hebben makelaars nog aangedrongen bij de gemeenten in de streek op het instellen van een sloopfonds. Diezelfde makelaars die overigens jarenlang de prijzen voor kwalitatief niet al te beste woningen in de streek kunstmatig hoog hebben gehouden.
Woningen die nu, met de crisis, schier onverkoopbaar zijn geworden.
Het saneren van dat bestand bijna onverkoopbare woningen zou nu met publiekelijke middelen moeten worden bekostigd.
Ik dacht toch van niet.
Echt niet.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.