Lisa Gerrard

Terwijl de katholieke censoren liederen van Oosterhuis en anderen in de ban doen omdat ze te weinig refereren aan God en de liturgie kiezen meer mensen er voor om hun eigen uitvaart met muziek op te luisteren waar geen God in voorkomt, met New Age-klanken (Enya) en gezangen die slechst hemels klinken en het gevoel geven dat er meer is tussen hemel en aarde, met gezangen die puur fonetisch zijn in een taal die ontsproten is uit de fantasie van de artiest. Lisa Gerrard (1961), een Australische zangeres die naam maakte in de jaren ’80 en 90 met Dead Can Dance”, een experimentele popgroep, heeft in haar solo-carriere inmiddels een enorm oeuvre omgebouwd met diverse albums, een keur aan filmtracks en muzikale projecten. Muziek, die alleen al vanwege de gevoelswaarde, in geen enkele kerkdienst zou misstaan, maar ja het gevoel is in het katholieke kerkwezen al tijden op drift. Van Lisa Gerrard haar bekendste nummer, Now we are free van de flim Gladiator. [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=mm-sbOH-nEc&hl=nl_NL&fs=1&]
En voor de liefhebbers haar bijdrage aan de film Schindlers List.[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=eAlD3YX0Dmo&hl=nl_NL&fs=1&]

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in ECHO ; Geluiden van toen met tekst van nu.. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Lisa Gerrard

  1. Aschwin schreef:

    Fantastische zangeres! Al sinds haar Dead Can Dance periode één van mijn grote favorieten. Vind je dit mooi, luister dan ook eens naar de gelegenheidsband This Mortal Coil. Vooral hun cd/lp Filigree & Shadow uit ’86 is formidabel. Gerrard had niet misstaan in de samenstelling van deze (producers)band.

Reacties zijn gesloten.