Garagebox?

TERNEUZEN – In de Diepenbrockstraat in Terneuzen zijn in de nacht van maandag op dinsdag diverse goederen gestolen bij een inbraak in een garagebox. Dat maakte de politie dinsdagavond bekend. De dieven vernielden de deur van de box waarna ze alles overhoop haalden. Er zijn diverse goederen weggenomen, waaronder een grijze damesfiets. Dit meldde de PZC dinsdagavond.

Ik snap niet goed waarom de politie verzuimd deze inbraak niet in relatie te brengen met eerdere inbraken en vernielingen in naburige flats in dezelfde week. Ze zouden op zijn minst ook gemeld kunnen worden. Een groepje onverlaten schept er klaarblijkelijk genoegen in om in de bergingen van de ouderenflats (zeer zeker geen garageboxen) in te breken en daar een gigantische puinhoop achter te laten en er vervolgens met wat nog van enige waarde is (fietsen, tuinspulletjes) aan de haal te gaan.
De oudjes vervolgens in ontreddering en onveiligheidsgevoelens achterlatend. Wat heb je er aan om de bergingsruimtes te besmeuren met verf, potgrond en lysol? Woningbouwvereniging Clavis mag ook wel eens kijken naar de zijdeuren van de appartementencomplexen, want die zijn bepaald niet braakveilig te noemen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.