Banksters

Over de financiële crisis, de rol van de aasgieren, de zakkenvullers en leegzuigers zijn imiddels boekenkasten vol boeken geschreven. Twee Ierse schrijvers David Murphy and Martin Devlin schreven het werk ‘Banksters – how a powerful elite squandered Ireland’s wealth’, over hoe bankiers in kort tijdbestek de Keltische tijger veranderden in een verwaarloosde kater zonder enige kracht. De twee heren introduceerden de term Banksters voor bankiers die op criminele wijze ’s lands econo9mie verkwanselden.
De term Bankster wordt nu ook in Groot-Brittannië met grote regelmaat gebezigd. Vooral in de verkiezingsstrijd, nu uit de kandidatenlijsten voor de Tories, de Conservatieve Partij valt op te maken dat daarop 48 bankiers staan die zich nu een weg zoeken naar het Lagerhuis. Labour en de liberalen schromen niet om de Banksters het leven zuur te maken. Op welke landelijke lijst prijken er hier banksters? Op die van Wilders en Verdonk wellicht?

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in GINDER; Nationale en internationale zaken. Bookmark de permalink.