Weetjes

De onderhandelingen over het nieuwe college van burgemeester en wethouders in Hulst mogen dan niet zo netjes verlopen zijn. Ze zijn wel verlopen, afgesloten en afgerond. Over de finale besluitvorming mogen de meningen verschillen formateur Frank van Driessche heeft wel een punt achter zijn werk gezet zonder dat dit veel heeft gekost (en dan heb ik het niet over verloren vertrouwen, verstoorde relaties en verspeelde goodwill, maar puur over geld). In Sluis daarentegen rommelt er van alles, maar is er nog geen dagelijks bestuur. Oud-burgemeester Ron Barbé van Terneuzen is er tegen een boven-modale vergoeding (er wordt gesproken over vier mille) nog niet in geslaagd om vier partijen op een lijn te krijgen. De onderhandelingen hebben overigens wel duidelijk gemaakt dat een figuur als François Babijn bereid is om zijn ziel te verkopen om een plekje aan de knoppen te krijgen. Waterdunen Nee, zijn verkiezingscredo, kan in een mum van tijd – indien nodig – veranderen in Waterdunen Ja!
Het opportunisme binnen de club Babijn viert hoogtij, maar of hij er veel mee wint is een tweede. Temeer, omdat Babijn nog voor zijn installatie vorige week de verhoudingen binnen de nieuwe raad al verstoord had door de begrotingen van de gemeente Sluis over voorgaande jaren te laten doorrekenen door Leo van Vliet, een voormalige VB-accountant, die landelijk naam gemaakt heeft als een financiële beroepsquerulant.
Hulst krijgt overigens ook zijn trekken nog thuis op het gebied van financiën nu niet Frans de Vries, maar de Prins Carnaval van Steen de boeken mag koken. Ik weet zeker dat er zeer binnenkort een advertentie van de gemeente Hulst verschijnen zal waarin Hulst kenbaar maakt op zoek te zijn naar een nieuw hoofd financiën. Die vacature bestaat immers al jaren, maar werd de voorbije vier jaar niet ingevuld omdat Frans de Vries zich niet alleen beschouwde als wethouder, maar ook als ambtelijke rekenmeester. Per saldo zal invulling van deze vacature de gemeenschap Hulst zeker een ton of meer kosten. Het zijn maar weetjes, maar toch….

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Weetjes

  1. Stan de Bakker schreef:

    Nu maar eens afwachten hoe groot het kiezersbedrog zal zijn bij de fracties die nu het college vormen. Want wat je in je eigen programma roept, moet ook goeddeels terug komen in het collegeprogramma. Op deze gronden vorm je dat. We gaan het zien en beleven. Enne, jammer voor Hulst, maar de eerste 4 jaar komt er geen verkeerscirculatieplan en autoluwe Gentsestraat, want de wethouder die hier over ging, gaat daar nu ook weer over. Heb daarbij horen zeggen dat ze heel veel onderzoeken willen laten uitvoeren door externe bureau’s, en dat item(verkeersplan) zal er ook wel weer tussen zitten vermoed ik. Zat er, mwa, een dikke 5 jaar ook al bij. Kosten? Wie lult daar nou over? Sluis heeft toch ook ca 60 miljoen schuld? Wij “maar” 43, dus kunnen we nog even vooruit! En de gok die Frankie neemt met maar 1 man meer in de coalitie, kan voor hem toch geen kwaad. Zijn vee staat op stal, want als deze club crashed, gaat hij tot zijn 65-e betaald en geindexeerd op wachtgeld, zonder enige sollicitatieplicht. Dat is hem niet euvel te duiden, maar wel de schande van Nederland, dat het wel oke vindt dat men mensen in het bedrijfsleven met pakweg 30 of 40 dienstjaren buiten lazert, vervolgens sollicitatieplicht oplegt tot 57 jaar en, afhankelijk van het arbeidsverleden, na enkele jaren deze mensen in de bijstand jaagt. Er is voor minder een revolutie uitgebroken.

Reacties zijn gesloten.