Volle kracht vooruit

De financiële crisis en daarna de mondiale economische recessie, je kon het zien aankomen, maar er werd niets tegen gedaan. De klimatoligische veranderingen, er valt geen peil op te trekken, maar veranderingen zijn er wel. Er wordt over geruzied, maar er wordt amper iets ondernomen. De defatsoenering van de samenleving, het recht van de bruutste, je ziet het gebeuren, maar iedereen houdt zich afzijdig. De revival van sterke man-bewegingen, je ziet het overal gebeuren, maar er wordt hoegenaamd geen stelling tegen genomen. De kloof tussen arm en rijk, in westerse samenlevingen, maar ook nog eens tussen het rijke Westen en het arme zuiden, wordt breder en breder, je ziet groepen mensen verder van elkander glijden, maar het proces wordt eerder versneld dan afgeremd. Alles wat ogenschijnlijk zo verkeerd is gaat volle kracht verder, vooruit.[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=czvxyDgqxmM&hl=nl_NL&fs=1&]

De Britse singer/songwriter David Gray schreef er een nummer over en zong het samen met Annie Lennox, vorig najaar. Ik heb het hier zelden gehoord. Jammer.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in ECHO ; Geluiden van toen met tekst van nu.. Bookmark de permalink.