Pyrrhus

Pyrrhus van Epirus won in de Oud-Griekse tijd na Alexander de Grote de ene na de andere veldslag, maar verloor uiteindelijk de oorlog tegen de oprukkende Romeinen omdat die, in tegenstelling tot de Griekse vorst, legereenheden voortdurend konden verversen en aanvullen. De term Pyrrhusoverwinning duidt tegenwoordig dan ook op een tijdelijke winst zonder glans.
De winnende partij van de laatste gemeenteraadsverkiezingen in Hulst, Algemeen Belang Groot Hulst, lijkt nu zo’n Pyrrhusoverwinning te hebben geboekt. De vijf zetels in de raad vertalen zich niet in een wethouderspost. De voorbije dagen voerde lijsttrekker Fons Dobbelaer -zonder veel ruggespraak met de rest van de partij – onderhandelingen die resulteerden in een njet van de overige partijen in Hulst. Voorman Frank van Driessche van Groot-Hontenisse voor heel Hulst (4 zetels) heeft de vervolgonderhandelingen voor een dagelijks bestuur naar zich toegetrokken en probeert nu een college te smeden met CDA (2 zetels), VVD (twee zetels) en PvdA (3 zetels).
Of dat het bestuur is waar Hulst op zit te wachten is mar de vraag.
Feit is wel dat er dan de komende vier jaar wel oppositie in Hulst gevoerd zal worden.
Ik vraag me in gewisse toch af wat er de voorbije dagen tijdens die besprekingen is voorgevallen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Pyrrhus

  1. Icarus schreef:

    Icarus was een oude Griek die met vleugels probeerde te ontsnappen aan koning Minos. Daardoor kwam hij te dicht bij de zon, waardoor hij in zee stortte. Zal dit ook gebeuren met de beoogde coalitie van Frank van Driessche? Zo graag in het pluche willen zitten (anderen ook hoor) dat elk gevaar voor crashen op de koop toe genomen wordt? We zullen het af moeten wachten.

Reacties zijn gesloten.