Griep

Bent U nog steeds niet overvallen door de Mexicaanse griep, dan wordt het hoog tijd dat U die ziekte alsnog oploopt. Houdt U alsublieft niet in. Gebruik geen mondkapjes, deinfecterende gels en handlotionnetjes, zoek mensen op met reutelende luchtwegen en verkeer tussen stevige hoesters. U kunt door de ziekte op te lopen de Nederlandse Staat een dienst doen. Die ziet namelijk dankzij de colonne van deskundigheid onder aanvoering van Roel Coutinho opgescheept met maar liefts 19 miljoen ongebruikte vaccins tegen de griepvariant. Maar liefts 34 miljoen vaccins liet minister Klink op aandringen van de epidemiedeskundigen aanschaffen bij de diverse farmaceutische grootbedrijven. Vijftien miljoen prikjes werden er uitgedeeld, de rest liet ongebruikt in koelingen.
Wellicht, zo redeneert Klink nu, kunnen we er ettelijke miljoenen doorverkopen aan landen waar de griep nog woedt. Het is vergeefse hoop, ook andere West-Europese landen zwemmen onderhand in het vaccin. Wellicht is het juister te constateren dat we door een hype op gezondheidsgebied op een geweldige manier een oor zijn aangenaaid.
Als er straks een echte epidemie ontstaat zal dit gegeven weer voor extra problemen zorgen. Voorwaar ik zeg U…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.