Pijnlijke parallel

EenVandaag kijkers wijzen met 32 procent van de uitgebrachte stemmen Geert Wilders uit als beste debater in het tv-televisiedebat rond de gemeenteraadsverkiezingen! Een verkiezing waar Wilders en de zijnen amper aan deelnemen, maar wat de PVV handig gebruikt als een opmaat naar meer (stemmen) bij de landelijke verkiezingen dit voorjaar. Een man die de islam ziet als de oorzaak van alle kwaad, van onveiligheid tot economische crisis, van fileleed tot verloedering. Alles is te wijten aan de islam. Oplossingen draagt Wilders amper aan. Is ook niet nodig. In de gevangenis ermee of het land uitwijzen…Houzee klinkt nog net niet uit de mond van de leider der beweging.
Amper enkele uren ervoor stelt een man met een even uitbundige haartooi dat de moslims de schuld waren van vrijwel alles wat er tussen 1992 en 1995 plaatsvond in Bosnië. Had hij, Radovan Karadzic, het niet voor zijn volk opgenomen, dan was de bloedige oorlog in het voormalig Joegolsavië nog bloediger geweest. De moslims hadden zichzelf een slachtofferrol aangemeten en die was, zo meende Karadzic, volstrekt onterecht. Zij waren het kwaad. Zij verbraken de wapenstilstanden (elf van de twaalf keer).

Agnes Kant sprak grote woorden, noemde Wilders een gevaar voor de samenleving en haalde de geschiedenis erbij waar de overige kopstukken geen zin in hadden.
Het journaal maakte melding van een andere, recentere oorlog en trok – zonder nadere uitleg- een pijnlijke parallel.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

3 reacties op Pijnlijke parallel

 1. Stan de Bakker schreef:

  Toen de I-e wereldoorlog ten einde was, werd Duitsland enorme herstelbetalingen opgelegd, en het land werd grote gebieden afgepakt. Zo ging het ook met Oostenrijk. Gevolg: enorme inflatie, armoede en ongenoegens onder de bevolking, die dit allemaal niet snapte. Toen kwam Hitler. Met zijn redenaarsgave kreeg hij veel mensen achter zich, en de geschiedenis kennen we. Nu zijn er ook veel ongenoegens in Nederland over veiligheid en bepaalde bevolkingsgroepen, laten we er a.u.b niet omheen draaien. En ook hier komt een man met een redenaarsgave beloven dat het beter wordt als je op hem stemt. Zou kunnen, maar dat moet hij dan maar eens laten zien. Het werkelijke verhaal is dat er door het “Establishment” (lees: de grote politieke partijen) geen moer gedaan is om deze ongenoegens en onveiligheid te bestrijden. Sterker nog: het wordt met de dag gekker. “Opsporing verzocht”: een betere reklame kan Wilders zich niet wensen! als Agnes Kant zegt dat Wilders een bedreiging voor Nederland is, dan zit ze er goed naast. Nee, mevrouw Kant, JULLIE zijn een bedreiging voor Nederland, door er niks aan te doen en een ander de zwarte piet toe te sturen die pretendeert een oplossing te hebben. JULLIE hebbben Wilders tot leven gewekt, en door hem dood te stigmatiseren en het probleem te negeren wordt het alleen maar erger. Ik voorspel en schrijf het maar op: Over x jaar hebben we in de grote en middel-grote steden van Nederland precies hetzelfde als wat er al in Frankrijk en Brussel bestaat: de zgn. Banlieu’s, de “onbetreedbare” wijken voor gezagsdragers. Wilders is niet het gevaar, de Islam ook niet, maar de slapjanussen in Den Haag, de “pappen-en-nathouders, de kop-in-het-zand-stekers en ga zo maar verder, die zijn het waar Nederland aan lijdt. En dan heb ik het nog niet over de bankrovers van DSB, DNB, AMRO, ING en noem ze allemaal maar op gehad. Dat is eigenlijk een nog veel droeviger verhaal….

 2. Aschwin schreef:

  Vreemd om te lezen, dit verhaal van meneer de Bakker: een pleidooi om geen zwarte pieten toe te sturen en vervolgens het zelf wél doen…

 3. kiezer schreef:

  Het klinkt inderdaad zo, beste Aschwin, maar toch vrees ik dat Stan gelijk gaat krijgen als er nu niets veranderd. De manier waarop dhr. Wilders dit wil doen is discutabel, maar er moet wat veranderen.
  Er is een spreekwoord wat hier erg van toepassing lijkt.
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
  De zachte heelmeesters, de te socialen, bewijzen dit keer op keer helaas.

Reacties zijn gesloten.