Tolvrije tunnel

Het plan dat de Terneuzense PvdA-lijsttrekker Co van Schaik lanceerde om de Westerscheldetunnnel over tien jaar tolvrij te maken, is niet realistisch. Dit stelt het dagelijks provinciebestuur. Volgens de nieuwe provinciale schatkistbewaarder Kees van Beveren (voorheen kredietbankmanager op Walcheren) zijn de Deltadividenden die Van Schaik wou inzetten al voor andere dingen bestemd en is het verder irreëel om te veronderstellen dat het Rijk in dit stadioum geld zal bijdragen om de tunnellast vervroegd af te lossen. Om die reden is Van Schaiks opzetje “niet haalbaar en ondoordacht”.
Van Beveren, die het plan een week of wat terug nog bespreekbaar achtte, komt ras op zijn schreden terug.
Van Beveren heeft niet eens de moeite durven nemen om de Zeeuws-Vlaamse wens nadrukkelijk in Den Haag te ventileren. Nee, redeneert hij zelf maar, het Rijk heeft nog maar kortgeleden de tunnel aan Zeeland verpatst, dus valt er nu over een verdere rijksbijdrage niet te praten.
Dit belooft wat voor de komende maanden, jaren.
Van Beverens redenering volgend zal er ook in de toekomst niet meer over een vervroegde aflossingen worden gepraat. Zeeuws-Vlaanderen zal tot na de door Al Gore voorspelde zondvloed in 2028 (de laatste Olympische winterspelen zijn gepland in 2018) voor een tunneldoorgang kunnen dokken.
Hadden we Toine Poppelaars nog maar…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

3 reacties op Tolvrije tunnel

 1. Stan de Bakker schreef:

  De zoveelste lulhannes die naar de “Haagse” pijpen danst dus. Wanneer kijken we nu eindelijk eens naar het Zuiden?

 2. kiezer schreef:

  Zeeuws-Vlaanderen is reeds jaren geleden verkwanselt. Het is een mooi stukje Nederland wat in de “vergetelheid” is geraakt. Kijk maar elders op dit blog (de bus-trein naar Brabant). Dit mooie stukje is alleen nog maar goed om te gebruiken als wisselgeld in de relatie met de belgen (ontpoldering). Dus of naar het Zuiden kijken verstandig is, wag ik te betwijfelen Stan.

  • Stan de Bakker schreef:

   Kan best zijn. Ik kan die Belgen goed begrijpen dat ze wantrouwig tegenover ons staan. Die hebben al meerdere akkefietjes meegemaakt, onlangs over die verdieping nog.

   Maar wat ons betreft: Een kat in het naauw maakt rare sprongen! En naar het Noorden kijken kost, zeker weten, veel geld. Dus toch maar die “rare” sprong?

Reacties zijn gesloten.