Olympics

Van de 9 miljard pond die is uitgetrokken voor de bouw van het Olympisch complex in Stratford is amper wat ten goede gekomen aan de lokale bedrijven in de Londense East End. En dat was, althans volgens de vroegere Loony Left burgemeester Ken Livingstone, wel de bedoeling. De armlastige East End (met uitzondering van het bankenbolwerk in Canary Wharf) zou optimaal profiteren van het Olympische project. Er zouden banen geschapen worden, plaatselijke ondernemingne zouden extra nering krijgen en de lokale infrastructuur (boven en ondergronds) zou geweldig worden uitgebreid. Nou van het laatste krijgen ze in Oost-Londen wel het een en ander mee. Metrolijnen gaan er met grote regelmaat volledig uit, de nieuwe Oost-Londonlijn zorgt voor meer overlast dan de Noord-Zuidlijn in Amsterdam en werk – als dat te vergeven is – gaat veelal naar internationale concerns die vervolens Polen en andere Oost-Europeanen inhuren om de klussen te klaren. Oost-Londen moppert en niet zonder reden. De nieuwe burgemeester Boris Johnson, altijd goed voor een stunt, heeft beloofd de Oost-Londense wijken nieuwe kansen te bieden. Voorlopig is toegezegd dat er tussen Theems en het nieuwe complex 2012 nieuwe bomen worden geplant…
En dat is geen grapje.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.