Bram Stoffels

Bram Stoffels van TOP/Gemeentebelangen in Terneuzen (voorheen van de partij Voor Volledige Defragmentatie) is best tevreden over het verloop van de verkiezingscampagne. “Goed, het is best allemaal een beetje lief, maar de reacties die wij ontvangen over ons optreden zijn redelijk positief en zo staan we ook in de wereld hee.”, zegt-ie op Stoffeliaanse wijze.
Bram Stoffels, sinds jaar en dag de vleesgeworden verbinding tussen bestuur en middenstand in de Scheldestad, hoopt nog een keer voor vier jaar gekozen te worden. De laatste verkiezing kreeg-ie 250 stemmen op zijn kop, dit jaar rekent-ie op wat meer. “Het zou leuk zijn als ik op eigen kracht mijn zetel kan binnenhalen”, zegt-ie..
Want ja, Stoffels heeft nog wat te doen. De Kop van de Noordstraat is nog steeds niet op de schop genomen, aan de Kennedylaan ligt nog steeds een moeras en de Markt van Terneuzen is ook nog steeds niet wat-ie moet zijn. En de terminal voor de cruiseschepen, ja, dat is ook niet wat het moet zijn. Dit jaar komen er zo’n twintig cruiseschepen (geen oceaanreuzen, maar rondvaartboten) naar Terneuzen. Elke keer met een paar honderd mensen aan boord en ja, die mensen moet je – in de optiek van Stoffels – wat kunnen bieden. Vorig jaar zorgden de reders van de schepen ervoor dat het gros van de opvarenden binnen een mum van tijd Terneuzen weer hadden verlaten en dat was voor Stoffels toch een teleurstelling. “Dat moet dit jaar echt anders, anders hebben we als stad natuurlijk ook weinig aan die bezoekers.”
Prince Charming, dat probeert-ie althans te zijn, gniffelt nog even als een mogelijke wethouderspost in Terneuzen aan de orde komt. “Goh, dat zou nog eens wat zijn heee, maar nee, serieus, nog vier jaar in de raad daarmee zou ik heel tevreden zijn…”
Ja, en TOP ook

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.