Mungo

Ray Dorset wordt vandaag, 21 maart, 64 jaar. Wie? Ray Dorset, de voormalige leadzanger van Mungo Jerry. Die groep die begin jaren ’70 een reeks hitjes scoorde met skiffle-rockdeunen als Nadine, Maggie, Lady Rose en In the Summertime.
Dat laatste nummer deed Mungo Jerry ten onrechte belanden in de categorie “eendagsvliegen”. Het gevolg van de makkelijke categorisatie is dat – wanneer Mungo weer ’s uit de kast gehaald wordt – dat nummer weer ten gehore wordt gebracht. Ray (een spleetje tussen de tanden, een grote kroezige kop haar en enorme bakkebaarden) en de zijnen konden echter wel meer..
Tafelvoetbal bijvoorbeeld, dat konden die jongens uit Middlesex als de besten. Het zal denk ik in 1971 geweest zijn dat ik het – met veel van mijn dorpsgenoten – tegen hen mocht opnemen. De polderjongens hadden echter geen schijn van kans tegen deze hippe dudes, die de ballen in het spel met groot genoegen snoerhard de bekisting injoegen. En ’s avonds stonden ze dan in zaal Concordia, in disco Poly Pam om hun kunsten te vertonen. Natuurlijk “In the Summertime”, inclusief fles en kazoo, drie keer en meer fijne ritmische songs, goed gevoelmuziek bij uitstek. Dorset speelt nog steeds, de blues, the skiffle, samen met oude Mungo-maten of andere musici. Het laatste album dateert van 2007. Voor meer info zie mungojerry.com, de officiële website.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=z7TRfbmx5n4&hl=nl_NL&fs=1&]

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in ECHO ; Geluiden van toen met tekst van nu.. Bookmark de permalink.

2 reacties op Mungo

 1. Gijs schreef:

  Grem,

  Je wordt bedankt!
  Nu krijg ik “Summertime”niet meer uit mijn kop.
  Aan de andere kant, het is wel een lekker nummer.

 2. gremberghe schreef:

  Gijs, als Mungo blijft hangen, dan ga je een moeilijke tijd tegemoet, want er komt nog meer, althans da’s de bedoeling…

Reacties zijn gesloten.