Vijfde kolonne

Formateur Barbé maakt er in Sluis nog al werk van. Na een eerste gespreksronde met de partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen hebben meegedaan schijnt hij nu ook besprekingen te hebben gevoerd met een partij die helemaal niet aan de stembusgang heeft meegedaan, maar die denkt in het verre westen de dienst te moeten uitmaken. Het gaat dan om de groep van vermeend ongeruste ondernemers, die amper een jaar terug uitwas op de val van de Sluisse burgemeester Jaap Sala en niet schroomde een brandbrief te sturen aan Commissaris van de Koningin Karla Peijs.
Deze entrepreneurs sans honneur, die vijfde kolonne, de meute die niet met open vizier durft te strijden wordt nu geconsulteerd over een nieuw te vormen bestuur in de gemeente Sluis. Dit geeft bij sommige mensen in het winderige westen toch een wrange smaak binnensmonds. Veroorzaakt wat koude rillingen. Moet dat zo…
Is het dan toch zo dat in Sluis niet het gekozen bestuur de dienst uitmaakt, maar een groep hotemetoten aan de zijlijn, die feitelijk bepalen wat moet en niet moet. Gaat Ron Barbé voor zijn vier rooie ruggen vergoeding nu ook nog praten met de boerenstandsorganisaties, de horeca-ondernemers, de leden van de Recron, de laatste Breskense vissers, de kampeerboeren, het Duumpje en de ambulante handel. Ik denk van niet. Het wordt tijd om de poppetjes in te vullen en met een gedegen bestuursprogram voor de dag te komen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Vijfde kolonne

  1. Marc Rijk schreef:

    Een zeer terechte opmerking.
    Marc Rijk

Reacties zijn gesloten.