Dag Dow 3

De regionale gazet meldt de 300 personeelsleden van de styron-divisie van Dow Benelux, die wordt overgenomen door investeerder Bain Capital, in onzekerheid verkeren over de nieuwe arbeidsvoorwaarden, hun pensioenregelingen en het loon. Ja, op zich is dat niet zo vreemd. Geruime tijd terug vermarktte Dow zijn administratieve en commerciële diensten, nadat een kortstondig avontuur in India niet zo goed bevallen was keerde een deel van de werkzaamheden terug naar Zeeuws-Vlaanderen in een zogenaamd Europees Servicecentrum. Daarvoor waren wel 200 Dow-mensen de wacht aangezegd. De nieuwe banen (zo’n 100) bij het servicecentrum bleken geen Dow-banen, werden 15 tot 20 procent minder betaald en de pensioenopbouw was ook niet Dow-gerelateerd.
Goede jobs waren ingeruild voor minder minder goede jobs en bestuurlijk Terneuzen sloeg aan het juichen omdat er weer wat werkgelegenheid bij? was gekomen.


De bonden, die bij Dow als sinds den beginne geen enkele zeggenschap hebben, maken zich zorgen over de ontwikkelingen. Komende woensdag is er voor leden een klaag-en infoavond gepland in ’t Meulegat in Sluiskil. ’t Zal weinig uitmaken. Dow is een slag aan het maken van bulkproducent naar fijnchemiespecialist. Ik vrees met grote vreze dat Dow verder gaat met de uitverkoop van zijn eigen inboedel, zeker nu het in de sector nog steeds niet al te goed gaat. Ik eindig dan ook met; wordt vervolgd.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.