't Kan Verkeren

Terneuzen zat met zijn gedoogbeleid helemaal fout. Dat stellen tweederde van de PZC-lezers die tot op heden gereageerd hebben op voornoemde stelling. Een derde is van mening dat Terneuzen deed wat gedaan moest worden. ’t Kan Verkeren in deze wereld. Zeker als bepaalde partijen met bijbedoelingen de pijlen richten op het publiek bestuur.

De verdediging van Checkpointbaas Meddie Willemsen is er de voorbije week prima in geslaagd om de aandacht af te leiden van de beklaagde en zijn companen. De PZC is er vervolgens dankzij de stukken die zij van de verdediging hebben ontvangen prima in geslaagd om bestuurlijk Terneuzen te kakken te zetten. Met name burgemeester Jan Lonink moest het in de kolommen ontgelden.

Hem kennende zal-ie bij PZC-hoofdredacteur Jansen zijn beklag hebben gedaan over de berichtgeving over de zaak. Lonink sprak vorige week donderdag al zijn ongenoegen uit over artikelen die geen hout sneden. Jansen zal als een spreekwoordelijke paling in een emmer snot hebben gekronkeld, maar van enige genoegdoening of rechtzetting is mij niets gebleken. Het OM liet wel in een berichtje weten dat er geen verdenking jegens Lonink was, maar dat werkte eerder tegen dan voor de bestuurder.

Niets is zo veranderlijk als de wil van het volk. Vijftien jaar terug werd Barbe en de zijnen verweten niets te doen tegen de drugsoverlast. Het toenmalig college koos vervolgens met steun van de raad – en zeker ook het CDA – voor een gedoogbeleid, dat een weldaad bleek voor de leefbaarheid van stad. Nu wil mijn weer van dat beleid af in de overtuiging dat het beter wordt.

En het gepeupel maar bleeeren op de website van de populistische Zeeuwse courant. “En Loning moet opdonderen. Zakkenvullers zein ’t! En oek Van Schaik moe fertrekke..” Hallo poepoe?! Waar hebben we ’t hier eigenlijk over. Een coffeeshophouder overtrad twee maal de gedoogregels door te grote voorraden in huis te hebben. De eerste overtreding resulteerde in een tijdelijke sluiting op bestuursrechtelijke gronden, de tweede tot een defintieve sluiting. Dat heeft de gemeente in casu Lonink gelast en uitgevoerd. De twee overtredingen waren voor het OM reden om Checkpoint strafrechtelijk te vervolgen. Die zaak loopt nu.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.