't Kan Verkeren2

Burgemeester Lonink van Terneuzen hoeft vrijdag niet voor de rechter verschijnen in Middelburg. De verdediging van Checkpointbaas had gevraagd om Lonink te mogen horen over de gemeentelijke bemoeienissen met Checkpoint, maar de rechter honoreerde dit verzoek niet. Nu zou ik, als ik Lonink was en een week lang karrevrachten drek over mijn nek te hebben gekregen, juist wel verschenen in de rechtszaak en juist wel ingegaan zijn om het verzoek om een en ander uit de doeken te doen. Toch zeker als ik – als Lonink zijnde – immer integer heb gehandeld, de aansturing van de gemeenteraad zou hebben gevolgd en als betrouwbaar partner in de driehoek (politie-justitie-gemeente) adequaat op ontwikkeling heb ingespeeld.

Als mij onrecht zou worden aangedaan, zou ik mijn recht gaan halen. En waar kan dat beter dan in een rechtszaal.

Alleen al door niet te moeten verschijnen worden de door de verdediging prima uitgespeelde verdachtmakingen als zou de gemeente en niet Checkpoint de aangeklaagde partij moeten zijn enkel versterkt. En ja, als er dan juist in deze week ook nog een grootscheepse vergeefse politie-inval volgt in een woning waar een wietkwekerij had kunnen zitten, maar waarvoor bewijslast ontbrak, dan rijst al gauw bij boer, burger en buitenlui van  “in Terneuzen daar weten ze oek echt nie waor ze mee bezig zien.”

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.