Skihal

Hedenvandaag een mail verzonden aan de moslim-president van de USA, de heer Barack Obama. Hem er in het schrijven op geattendeerd dat hij echt geen miljarden dollars moet uitgeven aan een nog te bouwen raketschild/defensiesysteem in het gauwdievenland Romania, maar dat hij in de Terneuzense Cowgorspolder voor weinig geld kan beschikken over een lanceringsplatform voor tal van raketten.
De Staat der Nederlanden zal het complex met de naam Snowbase (daar zit al een militaire klank aan vast) naar alle waarschijnlijkheid zeer binnenkort aanbieden op de markt omdat ze gebrek heeft aan liquide middelen om de noodlijdende banken nog verder te sponsoren.
Maar toch, even alle gekheid op een stokje, ik maak me zorgen over het voortbestaan van de Terneuzense skihal. Justitie zal na de veroordeling van mede-initiatiefnemer voor het spelement, Meddie Willemsen, waarschijnlijk de pluk-ze-regeling gaan hanteren en de met wiethandel verdiende gelden, die in de hal zijn gestoken , terug willen vangen. Op het complex rust nog steeds een beslag en in het complex zitten nog steeds geen winkels. Die zullen er – zo lang er geen duidelijkheid is over water er met het pand gebeuren gaat – ook niet komen ook.
En wintersportliefhebbers? Tja, ook die glijden echt niet in kohorten de gladde baan af.
Gisteren zaten we een klein uurtje naar de baan te kijken en zagen hoe een handvol mensen zich op de lange latten begaven.
Dat was dan een weekje voordat half Nederland naar de sneeuw trekt.
De exploitatie van de mooie voorziening is – me dunkt – zo nooit lang vol te houden.
Vandaar mijn brief aan Obama.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.