PVV

De laatste dagen heb ik een karrevracht aan verkiezingsfoldertjes, – programma’s en andere propagandaspul voorbij zien komen. Veel van het zelfde. Partijen kruipen erg dicht bij elkaar: belastingen laag houden, instandhouden van voorzieningen, geen grote projecten meer of alleen lopende afronden, verkeersveiligheid stimuleren, ondernemers steunen en ga zo maar door. Wat de een roept, roept de ander na.
Alleen D66 durft – nu de partij weer in de lift zit en in verschillende gemeenten weer kans maakt op een gang naar het pluche – enige frisheid ten toon te spreiden.
Een ding valt echter op.
Geen enkele partij, lokale of naamslijst maakt gewag van dat allesbedreigende fenomeen, die tsunami waar de neo-Mozart uit Venlo het altijd over heeft, de islamisering van Nederland.
Niet een partij wil ons Zeeuwse eilandenrijk behoeden voor die verschrikkelijke invasie van oriëntalen.
Op Omroep Zeeland hoor je in het programma “Zeikt U maar…” heel incidenteel een querulant uit Clinge of Arnemuiden die nog wel eens wil kankeren over al die buitenlanders, maar ja van een bewoner van Clinge is dat te begrijpen met al die Belgen om ‘m heen.
Maar nogmaals niemand, geen enkele partij, bezigt de litanie van Geertje Wilders.
Zou daaruit geconcludeerd mogen worden dat Wilders en zijn PVV straks bij de landelijke verkiezingen geen stemmenwinst in Zeeland zal boeken?

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op PVV

  1. kiezer schreef:

    Zijn de plaatselijke politieke partijen hierin laks te noemen, of leeft de gedachte dat het toch niks uithaalt? In dit laatste geval is ze dat niet eens te verwijten denk ik. Wat hebben we nu eenmaal met de landelijke politiek? Kijk naar de opkomst percentages bij verkiezingen. Kijk naar de manier waarop JP en de zijnen omgaat met de mening van het volk (de ontpoldering). We kunnen roepen wat we willen, ze doen toch wel wat ze zelf willen, is toch de meest gehoorde kreet. Dit lijkt nu dus te zijn overgeslagen op de politieke partijen in de gemeente raden. Is dit goed? Wie weet het. Feit is echter dat zoals Grem heeft geconstateerd, niemand zich aan durft of wenst te branden.

  2. Stan de Bakker schreef:

    Over het fenomeen Wilders het volgende: In de peilingen staat hij onafgebroken hoog, omdat hij openlijk de onderbuikgevoelens van Nederland recht voor zijn raap uitspreekt, en dat zien wij graag. Of het terecht is wat hij allemaal roept: ergens moet er wel een kern van waarheid in zitten, want kennelijk conformeert een groot deel van ons land zich aan zijn uitspraken. En da’s niet gek, want er gaat geen dag voorbij dat er problemen in wijken, in het openbaar vervoer, ziekenhuizen etc gemeld worden. Veel van die problemen spelen al jaren, maar in het land van “Pappen en Nathouden” zijn die niet op te lossen. En kijk maar eens naar “Opsporing verzocht” Ik wil hier geen enkel mens stigmatiseren, maar bij sommige groeperingen lijkt het zelf aanpakken van steeds terug kerende problemen een heikel onderwerp te zijn. En de overheid doet het ook niet, die gaan gewoon door met vergaderen over het probleem. En ja, dan komt er een man als Wilders die het beestje bij de naam noemt zoals het ook benoemd wordt op feestjes, in cafe’s, op straat en het werk.
    In het openbaar weten we van niets, vooral hier in Zeeland. Maar als het op stemmen aankomt, zal blijken hoe populair ondertussen deze man in Nederland geworden is door zijn uitspraken, daden en gedragingen. Want enige moed kun je hem niet ontzeggen. Een moed die vele Nederlanders ontberen bij het openlijk uitspreken van hun politieke overtuiging als het op stemmen aankomt.

Reacties zijn gesloten.