Stemwijzer

De enige nog overgebleven krant in deze provincie heeft de voorbije weken de 93 lijsttrekkers van partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen een reeks vragen voorgelegd en aan de hand van de ingediende gegevens, dan wel antwoorden is door de courant een stemwijzer opgetuigd. jammer genoeg werkt-ie niet altijd en als-ie werkt kan ik U garanderen dat het stemadvies wat er uit rolt niet strookt met hetgeen U zelf in gedachten had.
Voor de kiezer die liever geen lange lijst met vragen of stellingen wil afrossen geef ik het volgende advies: Gooi al het verkiezingsmateriaal dat U thuis ontvangt in een emmer. Laat alles even rusten en trek op de dag van de verkiezingen – 3 maart – een pamfletje of brochure uit de hoop, alswarehet een loterij.
Bekijk de brochure en kies een kopje uit waarvan U denkt, die ziet er leuk uit, die wekt vertrouwen of die durf ik om een boodschap te sturen. Onthoudt vervolgens de naam, lijst en kandidaatnummer. Op 3 maart zet U vervolgens uw rode kruisje bij de naam van uw geselecteerd kandidaat-raadslid.
U hebt dan uw verstand gebruikt (want alle partijen zijn voor leefbaarheidsbevordering, lage lasten en behoud van voorzieningen), uw gevoel ( u hebt uw vertrouwen uitgesproken) en voldaan aan uw democratische plicht (u hebt een stem uitgebracht). Succes!!

Deze stemwijzer werd ontwikkeld door Het Instituut van de Partido Populista Popular in nauwe samenwerking met ICT-gigant Big Blue Services uit Ossenisse, studenten van de reformatorisch-utopistische Hogeschool Robert Owen in New Lanark en Miel van Epscheute, leverancier van gedroogde bonen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Stemwijzer

  1. Stan de Bakker schreef:

    Beste Conny. Helemaal niet mee eens! Natuurlijk is bij ALLE partijen het volledige verkiezingsspectrum in de programma’s aanwezig. Het lijkt wel of ze het van elkaar gecopieerd hebben. Maar waar het om gaat, is de signatuur van een club. De VVD zal andere krenten prioriteren als de PVDA of de SP. Daarbij moeten deze partijen hun oren ook nog min of meer naar de landelijke trend laten hangen wat hun politieke kleur betreft, en daar hebben de lokalo’s weer geen last van. Lokale parijen zijn veel direkter aanspreekbaar, en derhalve ook kwetsbaarder bij de “afrekening” tijdens de verkiezingen. Daarom zal een lokale partij eerder geneigd zijn naar de plaatselijke bevolking te luisteren, terwijl de landelijke clubs de mening zijn toegedaan dat ze sowieso toch wel meeliften met de landelijke trend. Moraal: Stem lokaal!!

Reacties zijn gesloten.