Omroep Hulst

Ik zou zonder aarzelen op deze plek een zeikerig stukje over Omroep Hulst kunnen tikken, maar ik doe het niet.
Ik zou kunnen schrijven dat ik het allemaal maar niets vond wat er op de treurbuis verscheen, maar ik peins er niet over om dat neer te pennen.
Ik zou ook kunnen stellen dat de presentatie tegenviel, de entourage verkeerd was en het geluid stukken beter kon, maar ik het vertik het om dat te doen.
Nee, ik ben blij met Omroep Hulst.
En wel om het volgende; als professional die bij voortduring zit te emmeren over een teloorgang van de (regionale) journalistiek moet ik blij zijn met elk nieuw initiatief, met elk nieuw blad aan de journalistieke boom al moet het zich nog ontvouwen.
Dan moet je mensen die van zo’n initiatief iets willen maken ook de kans geven om dit te doen.
En laat ik eerlijk wezen; als mij gevraagd zou worden welke onderwerpen je in een eerste uitzending zou opnemen, dan zou ik ik in Hulst vrij snel aan de buutreedners denken, de burgemeester en beeldend kunstenaar Luc Inghels. ik zou ook het redactieteam voorstellen en nadrukkelijk proberen om de jonge omroep te promoten in woord en beeld.
Nee, ik ben blij met Omroep Hulst en straks ook Omroep Terneuzen, Omroep Sluis, Kapelle, Tholen en Dreischor. Er zullen mooie beelden gemaakt worden over Zeeuwse steden en dorpen, mensen kunnen hun zegje doen over hobby en werk, sportverenigingen komen aan bod, maar de vraag is of er daadwerkelijk kijkers voor zijn voor deze traditioneel gemaakte lokale tv-items.
Het internet biedt zoveel meer mogelijkheden, sneller, flitsender en vaak ook nog beter.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.