Bos, niet Wouter maar Jaap

Het havenschap Zeeland Seaports en Terneuzen moeten de mogelijkheden onderzoeken om een distributiecentum in de Kanaalzone te vestigen. Dit zegt de Terneuzense CDA-lijsttrekker Jaap Bos. De oud-Dow-manager, die de logistieke wereld jarenlang als zijn thuis beschouwde, meent dat zo’n centrum de Kanaalzone een behoorlijke economische impuls kan bezorgen. “De Kanaalzone”, zo meldt Bos aan de krant, “is het economisch hart van de regio en die motor moet wel draaiende gehouden worden.”
Tja, het is allemaal wel waar maar…Een jaar of tien terug lag er al een plan om op de Axelse Vlakte een multimodaal distributiecentrum te vestigen. Een ander CDA-kopstuk, burgemeester Ron Barbé, had zich daarvoor – mede als commissaris van Verbrugge – sterk voor gemaakt. Er bestaan foto’s van hoe Barbé in Gent – en niet verderweg – het pleit won, zag hoe de terminal in plannen terechtkwam, maar merkte hoe de Belgische vrienden van beginaf aan boktorren loslieten om het plan te verpulveren.
Sterker nog, het hele multimodale verhaal werd door de Vlaamse vrienden om zeep geholpe, doordat ze zelf een nieuw rangeerterrein bouwden in Gent, maar het vertikten om mee te werken aan de realisatie van een paar kilometer spoor van Zelzate naar de Axelse Vlakte.
Komt nog bij dat diezelfde Belgen in hun eigen achterland de voorbije jaren natuurlijk in rap tempo kleinere distributiecentra hebben gebouwd, om de grotere havens via binnenvaart wat te ontlasten. Zie foto centrum aan Schelde bij Oudenaerde.
Nee Jaap, ik vrees voor (weer) een doodgeboren kindje.
Maar het is jouw schuld niet.
Jaap is door het CDA, na een paar woelige jaren met Adhémar van Waes, gevraagd om de kar van de christen-democraten te trekken. Jaap doet dat, plichtsgetrouw op een manier zoals hij het wethouderschap vier jaar bekleedde, rustig en onopvallend. Bos, niet Wouter maar Jaap, is geen populist, debater of figuur die op de voorgrond wil. Hij is een beetje saai, maar wel – en daar had het CDA Terneuzen behoefte aan – integer.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.