Jos van Eck

“Meneer de voorzitter, ik heb wat vragen over de begrooooting?!!” Het klonk vroeger hard en op lijzige, slepende toon over de redactievloer. Het was een van de one-liners van Jos van Eck, het Hulster CDA-raadslid uit Steen. Voorheen de man van het ziekenfonds, nu – al weer jaren  – de zelfgeproclameerde rekenmeester van de stede Hulst, althans vooralsnog van de oppositie.

Van Eck houdt er van om met cijfers te spelen, fiegelen tot ver achter de komma. En als er dan iets niet, of hij denkt dat er iets niet in de haak is, vragen stellen. Op die tenenkrullende toon. Niet een keer, maar vele keren. Tot half de raad er gallisch van wordt. Jos stelt hoe dan ook zijn vragen.

Niet iedereen is daar zo van gediend. Echt populair is Jos dan ook niet, niet bij de andere raadsleden, ook niet in eigen kring. Maar is populariteit dan een graadmeter voor goede lokale bestuurders. Ook niet echt. Van Eck doet al jaren zijn best om op het grote geld en de kleintjes te letten. Daar is tie goed in en bovendien ook buiten de raad blijft Van Eck maatschappelijk actief. Dat valt ‘m te prijzen.

En dat zijn stem soms door merg en been gaat, daar kan Jos verder ook weinig aan doen of misschien toch – net als Frans de Vries – de komende periode een beetje vriendelijke, melodieuzer en ook nog ’s to the point. Voor Jos werk eran, je wordt een beter man ervan.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.