Egeltjesdans

Verkiezingsavond van de Hulster ondernemers. Lijsttrekkersdebat in gasterij De Tijd in Absdale. Een volle zaal, de helft politici en aanhang, de andere helft leden van de ondernemersclub, amper nen gewone mensch..Jammer. Spreekstalmeester Van Dorsselaer , oek van den Cling, dus van bij ons, probeert de politici tot pittige uitspraken te brengen. Het komt er niet van, alles kabbelt voort. Ieder zingt zijn riedeltje, ieder doet zijn ding, alsof alles geschreven is door Vader Abraham. Politiek Hulst danst een egeltjesdans, voorzichtig, niet prikken…

Vanuit de zaal veel applaus, weinig vragen. Vanaf het podium veel geruis, maar weinig antwoorden. Geen visie, geen schwung en wordt er eens een origineel (edoch nimmer uitvoerbaar) idee geopperd, zoals de SP probeert met een HBO-opleiding in Hulst, dan is er bij anderen falikante onwil. De Vries (Progressief Hulst) berijdt zijn stokpaardje, dat-ie Hulst financieel weer gezond heeft gemaakt, Van Driessche van Groot Hontenisse is voor heel Hulst, het CDA wil het vooral samen doen, Algemeen Belang Groot Hulst denkt aan de leefbaarheid van alle kernen, de VVD wil jong en enthousiast zijn maar mist net jedat, de SP heeft afgeleerd overal tegen te zijn en probeert mee te denken en PvdA-voorvrouwe Diana van Damme roept op – zoals altijd erg hard – om grootschalige verkiezingsfraude te plegen. “Stem op mij en de andere dertig op onze lijst!!!”, klinkt het tot op d’n Heikant. Nou, dat mag dus niet…

Morgen verkiezingsavond van Omroep Hulst. Dat belooft nog wat. Deze mensen op tv, dagenlange herhalingen, oei.

Alsof de kiezer daar op zit te wachten. Ik vrees dat – als Hulst voor de buis gaat zitten – voor een erg lage opkomst.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.