Henk

Henk Siersema, de CDA-fractievoorzitter in Terneuzen, met Groningse achternaam en Zeeuwse roots van moederszijde, heeft geen gemakkelijke weken achter de rug. Tijdens de laatste raadsvergadering in de Scheldestad werd de oud-politie-inspecteur door PvdA-aanvoerder Marnix van Oyen in pittige taal de oren gewassen, nadat eigen lijster Pim Broekhuijsen eerder met een zacht washandje hetzelfde had gedaan. Van Oyen verweet Siersema ‘vreselijk oncolleciaal en onbeschofd te zijn’, omdat hij in diverse kranten de beslissingen van de gemeente Terneuzen om Checkpoint te laten bouwen op een A-locatie en de zaak ook nog een horecavergunning te hebben gegeven “bezopen” had genoemd. Henk was er even aan voorbijgegaan dat zijn CDA-fractie die besluiten ruimhartig had gesteund.

Trouwens het CDA had nota bene de fundering gelegd voor het hele Terneuzense gedoogbeleid. Immers Barbé en niet te vergeten het ambtelijk kopstuk Gerrit Christiaansen (ook statenlid) waren immer getrouwe christen-democraten die van mening waren dat Terneuzen met een streng gedoogbeleid beter af zou zijn dan met een pressieve aanpak van alles wat naar roesmiddelen rook.
Henk vond het wel leuk, zo in die kranten zijn verhaal doen over hoe het gedoogbeleid in Terneuzen uit de klauwen was gelopen. Hoe Checkpoint zo had kunnen groeien en hoe hij er tegen in het geweer was gekomen. Dat laatste klopt overigens ook wel. Henk was in de weer geweest om het gedogen verder gereguleerd te krijgen, had kamerleden naar Terneuzen gehaald en had voorstellen gedaan om er niet twee, maar een shop op na te houden in Terneuzen. Hij had gepleit voor strenge regels voor de verkoop en in dat licht had Henk best wat dingen kunnen zeggen, dat had ook Van Oyen moeten billijken.
Binnen het CDA is over de uitlatingen van Henk intern nog wel het een en ander gezegd. Henks kansen op een eventueel wethouderschap zijn wellicht wat kleiner geworden, maar Henks kans op electoraal profijt daarentegen zijn, lijkt mij, zelfs wat gegroeid. De vox populi repte toch al voortdurend van “Waar zijn ze in Terneuzen mee bezig, dat is toch allemaal bezopen…”En Henk gebruikte die woorden ook nog maar ‘s. Da’s al.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.