Groot Hontenisse

Groot Hontenisse is een beetje in de tijd blijven hangen. De partij houdt vast aan zijn oorsprong, de vroegere gemeente Hontenisse. De verkiezingen hebben ze aan hun naam een – in onderkast – de kreet ‘voor héél Hulst’ toegevoegd. Het heeft iets meewarigs en lachwekkends tegelijk. De volgende gemeenteraadsverkiezingen zal Groot Hontenisse voor héél Hulst waarschijnlijk ook de kandidatenlijst een nadrukkelijker Hulster signatuur meegeven, want deze keer houdt de lokale partij wel erg vast aan vertegenwoordigers uit het oude Hontenisse. De eerste vier komende respectievelijk uit Lamswaarde, Vogelwaarde en Kloosterzande, alsof de aloude animositeit tussen de vroegere lijsten L. Mangnus (Vogelwaarde) en P. Mangnus (Kloosterzande) nog steeds bestaat binnen de partij. Van de dertig kandidaten op de lijst komen er slechts negen uit de voormalige gemeente Hulst en daarmee is Groot Hontenisse een echte lokalo onder de lokalen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.