Cees Freeke

Oud-belastinginspecteur Cees Freeke draait alweer een redelijk aantal jaartjes mee in de Terneuzense gemeentepolitiek. De Fortuijnist ging na de moord op de heilige kale zijn eigen weg, met een eigen naamslijst. Dwars en soms brallerig,  fanatiek en soms met verbazend veel humor. Freeke heeft zijn eigen stijl, je kan er tegen of niet. Ik heb er niet zoveel moeite mee. Integendeel, ik houd wel van zo’n tegendraadse ratelaar die originaliteit niet ontzegd kan worden. Wie begint er zijn verkiezngsprogramma met de volgende zinssnede. “Aan de lantaarnpalen herken je het bestuur Wie over de Scheldedijk richting gemeentehuis gaat ziet het al: Krom en zowaar met alle winden meedraaiend.” Cees Freeke dus.
Het jammerlijke van Freeke en zijn lijst is dat ze altijd in de verdediging blijven hangen. Op zijn site doet Freeke alle moeite om uit te leggen dat zijn inbreng in de raad wel degelijk wat voor volk en gemeente heeft opgeleverd. Freeke doet zichzelf daarmee tekort. Als je de luis in de pels van het college wilt spelen, dan moet je er rekening mee houden dat je af en toe gekrabt wordt.
Freeke heeft de laatste tijd wat geworsteld met zijn gezondheid, is flink vermagerd en lijkt – zo kwam het op mij over de laatste vergaderingen – de weg een beetje kwijt. Kwam-ie met een voorstel ter verbreding van de N61 en verzandde hij in een rommelige motivatie, wilde hij de macht van het college niet verder uitbreiden en bleef-ie hangen in wetsteksten.
Ik heb Cees in betere vorm meegemaakt, spottend met de plucheplakkers, chargerend, bijtend in zijn grote stadstaal…Freeke, de man die Wilders wel van dienst wilde zijn. Ik hoop dat-ie zich herpakt, want in elke pels hoort op zijn minst een luis.
Cees zal de komende dagen dan ook met regelmaat stellen dat het gemeentebestuur net als LCF moet luisteren naar de burgers en dat Lijst Cees absoluut tegen op welke manier dan ook faciliteren van een verdacht criminele organisatie:
Door de Terneuzense coalitie is de drugshandel compleet in de watten gelegd. De grootste weetshop wist zelf dat ze fout zat, citaat checkpoint: “Los daarvan moeten we gewoon eerlijk toegeven dat we in overtreding waren. We zullen ons dus moeten onderwerpen aan de sancties. We hebben een spelregel overtreden, dus moeten we nu sportief zijn en de consequenties aanvaarden.Als je per dag ongeveer tweeduizend bezoekers hebt, red je het natuurlijk niet met vijfhonderd gram”, aldus Frank Deij; de woordvoerder van Checkpoint en momenteel in de top 10 bij een andere locale partij. Er blijft nog steeds beleidsruimte om wederom een megashop te beginnen: LCF blijft tegen. ” Cees blijft tegen een heleboel zaken, heel erg tegen, maar dat mag in onze democratische heilstaat.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.