Politiek archief

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=-_Vy22PJBq4]

Voor alle politiek geïnteresseerden een kleine suggestie om te volgen. Burgemeester Cohen moet het filmpje nog vertonen, maar dit blog heeft ’t al. Zeeuws-Vlaanderen loopt voorop. Leve de toekomst!

Politiekarchief.nl bevat digitale audio- en videoverslagen van vergaderingen van 200 overheidsinstellingen. He grootste gedigitaliseerde audiovisuele archief van lokale en regionale overheden wordt morgen, woensdag 17 februari  in Amsterdam geopend. Op www.politiekarchief.nl zijn online gepubliceerde audio- en videoverslagen van vergaderingen van tweehonderd overheidsinstellingen voor iedereen doorzoekbaar. De site is het grootste politieke audiovisuele archief in Europa. Vanaf woensdag zijn meer dan 40.000 gedigitaliseerde vergaderuren opvraagbaar. Het gebruik van het Politiek Archief is gratis.

Viaviavia heb ik vandaag al even kunnen grasduinen in het archief. Mijn God wat een schat aan informatie. Geen enkel raads-of collegelid zal ooit nog kunnen zeggen: :”Dat heb ik nooit gezegd”. Alles ligt vast, letterlijk alles tot op de seconde. De laatste raadsvergadering in Sluis duurde 2 uur 13 minuten en 48 seconden. Elke uitspraak – hoe dom ook – is geboekstaafd en niet alleen in Sluis, meer dan 200 gemeenten en de provincies hebben hun beeld-en geluidsmateriaal laten opslaan. Alles komt nu vrij beschikbaar.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Politiek archief

  1. Petra schreef:

    Dit is een enorme stap voorwaarts naar een transparante overheid! Ik werder zelfs een beetje opgewonden van. Zeg wat je doet en doe wat je zegt, en met 3 muisklikken kun je zien wat men in het verleden besloot of zei. Zo moet het en niet alleen in verkiezingstijd.
    Elke volksvertegenwoordiger zou zich ten allen tijde bewust moeten zijn van de rol die hij/zij speelt. Ik ben er blij mee

Reacties zijn gesloten.